Satış Sözleşmesi

MADDE 1 - KONU 

Isbu sözlesmenin konusu, SATICI'nin, ALICI'ya satisini yaptigi, asagida nitelikleri ve satis fiyati belirtilen ürünün satisi ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayili Tüketicilerin Korunmasi Hakkindaki Kanun-Mesafeli Sözlesmeleri Uygulama Esas ve Usulleri Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregince taraflarin hak ve yükümlülüklerinin kapsamaktadir.

 
MADDE 2.1 - SATICI BILGILERI
 

Unvan: Market 777

Adres: Oba,Alanya,ANTALYA
 
MADDE 2.2 - ALICI BILGILERI
 

Müsteri olarak http://www.market777.com.tr alisveris sitesine üye olan veya üye olmadan alisveris seçenegini kullanarak alisveris yapan kisi. Üye olurken kullanilan adres ve iletisim bilgileri esas alinir.

 
MADDE 3 - SÖZLESME KONUSU ÜRÜN BILGILERI
 

Malin / Ürünün / Hizmetin türü, miktari, marka/modeli, rengi, adedi, satis bedeli, ödeme sekli, siparisin sonlandigi andaki bilgilerden olusmaktadir

 
MADDE 4 - GENEL HÜKÜMLER
 

4.1 - ALICI, Madde 3'te belirtilen sözlesme konusu ürün veya ürünlerin temel nitelikleri, satis fiyati ve ödeme sekli ile teslimata iliskin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi oldugunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdigini beyan eder.

 

4.2.- Sözlesme konusu ürün veya ürünler, siparis sonunda belirlemis oldugunuz teslimat tipine göre hazirlanmak üzere isleme alinacaktir. Kayseri merkezli sirketimizden ürünleri direk kendiniz teslim alabilir veya kargo firmalariyla gönderim yapilmasini talep edebilirsiniz. Siparisleriniz onaylandiktan sonra en geç 3 (üç) is günü sonunda Kargo firmasina teslim edilir.

 

4.3 - Siparise dayali ürün veya ürünler, yasal 30 günlük süreyi asmamak kosulu ile her bir ürün için ALICI'nin yerlesim yerinin uzakligina bagli olarak ön bilgiler içinde açiklanan süre içinde ALICI veya gösterdigi adresteki kisi/kurulusa teslim edilir. Bu süre ALICI’ya daha önce bildirilmek kaydiyla en fazla 10 gün daha uzatilabilir.

 

4.4 - Sözlesme konusu ürün, ALICI'dan baska bir kisi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kisi/kurulusun teslimati kabul etmemesinden TIRBAS GIDA sorumlu tutulamaz.4.5 – TIRBAS GIDA, sözlesme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanim kilavuzlari ile teslim edilmesinden sorumludur.4.6 - Siparis konusu ürünün teslimati için bedelinin ALICI'nin tercih ettigi ödeme sekli ile ödenmis olmasi sarttir. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayitlarinda iptal edilir ise, TIRBAS GIDA ürünün teslimi yükümlülügünden kurtulmus kabul edilir.4.7- Ürünün tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartinin ALICI'nin kusurundan kaynaklanmayan bir sekilde yetkisiz kisilerce haksiz veya hukuka aykiri olarak kullanilmasi nedeni ile ilgili banka veya finans kurulusun ürün bedelini TIRBAS GIDA 'ya ödememesi halinde, ALICI'nin kendisine teslim edilmis olmasi kaydiyla ürünün 3 gün içinde TIRBAS GIDA'e gönderilmesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ALICI'ya aittir.

 

4.8- TIRBAS GIDA mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulasimin kesilmesi gibi olaganüstü durumlar nedeni ile sözlesme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparisin iptal edilmesini, sözlesme konusu ürünün varsa emsali ile degistirilmesini, ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasina kadar ertelenmesi haklarindan birini kullanabilir. ALICI'nin siparisi iptal etmesi halinde ödedigi tutar 10 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir.

 

4.9- Garanti belgesi ile satilan ürünlerden olan veya olmayan ürünlerin arizali veya bozuk olanlar, garanti sartlari içinde gerekli onarimin yapilmasi için TIRBAS GIDA'e gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri ALICI tarafindan karsilanacaktir.

 

4.10 - Sistem hatalarindan meydana gelen fiyat yanlisliklarindan TIRBAS GIDA sorumlu degildir. Buna istinaden satici, internet sitesindeki sistemden, dizayndan veya yasadisi yollarla internet sitesine yapilabilecek müdahaleler sebebiyle ortaya çikabilecek tanitim, fiyat hatalarindan sorumlu degildir. Sistem hatalarina dayali olarak alici saticidan hak iddiasinda bulunamaz.4.11 -18 (on sekiz) yasindan küçük kisiler http://www.pastirmamarket.com ‘den alisveris yapamaz. Satici, alicinin sözlesmede belirttigi yasinin dogru oldugunu esas alacaktir. Ancak alicinin yasini yanlis yazmasindan dolayi saticiya hiçbir sekilde sorumluluk yüklenemeyecektir.4.12-  http://www.pastirmamarket.com‘den kredi karti (Visa, MasterCard , vs. ) ya da banka havalesi ile alisveris yapilabilir. Siparis tarihinden itibaren bir hafta içinde havalesi yapilmayan siparisler iptal edilir. Siparislerin isleme alinma zamani, siparisin verildigi an degil, kredi karti hesabindan gerekli tahsilatin yapildigi ya da havalenin (EFT’nin) banka hesaplarina ulastigi belirlenen andir. Ödemeli gönderi ya da posta çeki gibi müsteri hizmetleri ile görüsülmeden gerçeklestirilen ödeme yöntemleri kabul edilmez.

 

4.13- Alici, aldigi ürünü iade etmek istemesi durumunda ne surette olursa olsun ürüne ve ambalajina zarar vermemeyi, iade aninda fatura aslini ve irsaliyesini iade etmeyi kabul ve taahhüt eder.4.14 -Zarar görmüs paket durumunda; Zarar görmüs paketler teslim alinmayarak Kargo Sirketi yetkilisine tutanak tutturulmalidir. Eger Kargo Sirketi yetkilisi paketin hasarli olmadigi görüsünde ise, paketin orada açilarak ürünlerin hasarsiz teslim edildigini kontrol ettirme ve durumun yine bir tutanakla tespit edilmesini isteme hakki alicida vardir. Paket Alici tarafindan teslim alindiktan sonra Kargo Sirketinin görevini tam olarak yaptigi kabul edilmis olur. Paket kabul edilmemis ve tutanak tutulmus ise, durum, tutanagin Alici’da kalan kopyasiyla birlikte en kisa zamanda satici Müsteri Hizmetlerine bildirilmelidir.

 

4.15 -Alici , yedi gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai sart ödemeksizin sözlesmeden cayma hakkina sahiptir. Alici cayma hakkini kullandigina dair bildirimi bu süre içinde yazili olarak veya bir sürekli veri tasiyicisiyla saticiya bildirmesi yeterlidir. Cayma hakki süresi aliciya malin teslim edildigi günden itibaren baslar. Iade edilen ürün veya ürünlerin geri gönderim bedeli alici tarafindan karsilanmalidir.4.16- Alici tarafindan is bu sözlesmede belirtilen bilgiler ile ödeme yapmak amaci ile saticiya bildirdigi bilgiler satici tarafindan 3. sahislarla paylasilmayacaktir. Satici bu bilgileri sadece idari/ yasal zorunlulugun mevcudiyeti çerçevesinde açiklayabilecektir. Arastirma ehliyeti belgelenmis her türlü adli sorusturma dahilinde satici kendisinden istenen bilgiyi elinde bulunduruyorsa ilgili makama saglayabilir. Kredi Karti bilgileri kesinlikle saklanmaz,Kredi Karti bilgileri sadece tahsilat islemi sirasinda ilgili bankalara güvenli bir sekilde iletilerek provizyon alinmasi için kullanilir ve provizyon sonrasi sistemden silinir.Aliciya ait e-posta adresi, posta adresi ve telefon gibi bilgiler yalnizca satici tarafindan standart ürün teslim ve bilgilendirme prosedürleri için kullanilir. Bazi dönemlerde kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkinda bilgiler, promosyon bilgileri aliciya onayi sonrasinda gönderilebilir.4.17 -Kullanma talimatina uygun sekilde kullanilan ve temizligi yapilan ürünler her türlü üretim hatasina karsi asagida belirtilen sartlar dahilinde 2 yil garantilidir:  Saticinin garanti sorumlulugu yalnizca 4077 sayili kanun kapsamina giren tüketiciler için geçerlidir. Ticari nitelikteki isler için Türk Ticaret Kanununu hükümleri geçerli olacaktir.

 

 MADDE 5 - CAYMA HAKKI

 

 

Alici , yedi gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai sart ödemeksizin sözlesmeden cayma hakkina sahiptir. Alici cayma hakkini kullandigina dair bildirimi bu süre içinde yazili olarak veya bir sürekli veri tasiyicisiyla saticiya bildirmesi yeterlidir. Cayma hakki süresi aliciya malin teslim edildigi günden itibaren baslar. Iade edilen ürün veya ürünlerin geri gönderim bedeli alici tarafindan karsilanmalidir.

 

Alicinin istekleri ve/veya açikça onun kisisel ihtiyaçlari dogrultusunda hazirlanan mallar için cayma hakki söz konusu degildir.

 

Alicinin cayma hakkini kullanmasi hâlinde satici , cayma bildiriminin kendisine ulastigi tarihten itibaren en geç on gün içerisinde almis oldugu toplam bedeli ve varsa tüketiciyi borç altina sokan her türlü belgeyi tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade edip yirmi gün içerisinde de mali geri alacaktir.

 

Teslim alinmis olan malin degerinin azalmasi veya iadeyi imkânsiz kilan bir nedenin varligi cayma hakkinin kullanilmasina engel degildir. Ancak deger azalmasi veya iadenin imkânsizlasmasi tüketicinin kusurundan kaynaklaniyorsa saticiya malin degerini veya degerindeki azalmayi tazmin etmesi gerekir.

 

Sehven alinan her ürün için de genel iade süresi 7 gündür. Bu süre içerisinde, Ambalaji açilmis, kullanilmis, tahrip edilmis vesaire sekildeki ürünlerin iadesi kabul edilmez. Iade, orijinal ambalaj ile yapilmalidir.

 

Sehven alinan üründe ve ambalajinda herhangi bir açilma , bozulma, kirilma, tahrip, yirtilma, kullanilma ve sair durumlar tespit edildigi hallerde ve ürünün aliciya teslim edildigi andaki hali ile iade edilememesi halinde ürün iade alinmaz ve bedeli iade edilmez.

 

Ürün iadesi için, durum öncelikli olarak müsteri hizmetlerine iletilmelidir. Ürünün iade olarak gönderilme bilgisi, satici tarafindan müsteriye iletilir. Bu görüsmeden sonra iade formu ile birlikte alici adresine teslimati yapan Kargo sirketi ile ürünü, ürün faturasini saticiya ulastirmalidir. Saticiya ulasan iade ürün is bu sözlesmede belirtilen kosullari sagladigi takdirde iade olarak kabul edilir, geri ödemesi de alici kredi kartina/hesabina yapilir. Ürün iade edilmeden bedel iadesi yapilmaz. Kredi Kartina yapilan iadelerin kredi karti hesaplarina yansima süresi ilgili bankanin tasarrufundadir.

 

Alisveris kredi karti ile ve taksitli olarak yapilmissa, kredi kartina iade prosedürü su sekilde uygulanacaktir: ALICI ürünü kaç taksit ile satin alma talebini iletmis ise, Banka ALICI’ya geri ödemesini taksitle yapmaktadir. SATICI bankaya ürün bedelinin tamamini tek seferde ödedikten sonra, Banka poslarindan yapilan taksitli harcamalarin ALICI’nin kredi kartina iadesi durumunda,konuya müdahil taraflarin magdur duruma düsmemesi için talep edilen iade tutarlari,yine taksitli olarak hamil taraf hesaplarina Banka tarafindan aktarilir.ALICI’nin satis iptaline kadar ödemis oldugu taksit tutarlari, eger iade tarihi ile kartin hesap kesim tarihleri çakismazsa her ay karta 1(bir) iade yansiyacak ve ALICI iade öncesinde ödemis oldugu taksitleri satisin taksitleri bittikten sonra, iade öncesinde ödemis oldugu taksit sayisi kadar ay daha alacak ve mevcut borçlarindan düsmüs olacaktir.

 

Kart ile alinmis mal ve hizmetin iadesi durumunda SATICI, Banka ile yapmis oldugu sözlesme geregi ALICI’ya nakit para ile ödeme yapamaz. Üye isyeri yani SATICI, bir iade islemi söz konusu oldugunda ilgili yazilim araciligi ile iadesini yapacak olup, Üye isyeri yani SATICI ilgili tutari Bankaya nakden veya mahsuben ödemekle yükümlü oldugundan yukarida detaylari belirtilen prosedür geregince ALICI’ya nakit olarak ödeme yapilamamaktadir. Kredi kartina iade, ALICI’nin Bankaya bedeli tek seferde ödemesinden sonra, Banka tarafindan yukaridaki prosedür geregince yapilacaktir.

 

İşbu sözleşmenin uygulanmasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile TİRBA GIDA'nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

 

Siparişin sonuçlanması durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.